.

Etkinlikler

Konservatuvarımız bünyesinde sürdürülen Burdur ili derleme çalışmaları kapsamında

Cura Sanatçısı Habib Özyurt Kozağacı'ndaki evinde ziyaret edildi.

Hada Sanatçısı Hasibe Çelik Aziziye'deki evinde ziyaret edildi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu “16. ve 17. Halk Dansları Yarışması’nda” Grup ve Türkiye Birinciliği (Yarışma videosu için tıklayın)

Konservatuvarımız Öğr. Gör. Nurgül MIHLADIZ tarafından çalıştırılan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Halk Oyunları Takımı, 23-29.04.2018 tarihleri arasında Antalya’da Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen “16. Halk Dansları Yarışması’nda”  grup birinciliği ve 25-27.04.2019 tarihleri arasında Dicle Üniversitesinde iki yıl ard arda Türkiye birinciliğini kazanmıştır. Bu yarışmada Halk oyunu Takımı için seslendirilen yarışma müziklerinin düzenlemeleri ve kayıtları üniversitemiz MKM Ses Kayıt Stüdyosunda konservatuvarımız Dr. Öğr. Üyesi Avşar YENGİN tarafından yapılmış, kayıt aşamalarında da Doç. Dr. Gökhan ÖZDEMİR ve Arş. Gör. AlperBÖREKÇİ yer almıştır.

Konservatuvarımızın İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarındaki Etkinliği (Etkinliğin videosu için tıklayın)

"Teke Yöresi Oyun ve Müzik Kültürü” etkinliği kapsamında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve Teke Yöresi  yerel sanatçılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Habib Özyurt

Alattin Atasoy